Behandelingen
  Natuurgeneeskundige behandelingen

Natuurgeneeskundige therapie biedt hulp bij de meest uiteenlopende klachten, zowel lichamelijk als mentaal. Je kunt bij mij onder andere terecht voor:

• allergieën en hooikoorts
• darmklachten
• hoofdpijn
• vermoeidheid, lusteloosheid
• stress en burn-out
• stoppen met roken
• als je zwanger wil worden
• als je vermoed dat je kindje vaccinatieschade heeft

Als natuurgeneeskundig therapeut benader ik jouw klachten op een holistische wijze, wat wil zeggen dat je lichaam, geest en ziel als onlosmakelijk van elkaar beschouwt. Ze beïnvloeden elkaar en je kunt ze niet los van elkaar behandelen. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van de klachten.

Ik werk volgens een vast protocol. We bepalen samen welke therapievorm voor jou het meest geschikt is. Soms wordt een behandeling ondersteund met natuurlijke middelen zoals bloesemremedies of andere homeopathische middelen. In bepaalde gevallen kan het ook zo zijn dat je oefeningen voor thuis meekrijgt. Een consult duurt een uur tot anderhalf uur, afhankelijk van de behandeling.

 

 

Neuro Emotionele Integratie (NEI)

NEI is een methode waarmee je onverwerkte emoties bewust maakt waardoor je ze kunt verwerken en loslaten. In ons onderbewustzijn liggen allerlei emoties en gebeurtenissen opgeslagen die vaak al zijn ontstaan in de kindertijd. Die emoties van toen kunnen in het nu voor blokkades zorgen, zonder dat je er weet van hebt. Met een NEI-sessie maak je deze blokkades bewust en heft ze op. Voor NEI-therapie zijn geen lange praatsessies nodig. Ook hoef je de gebeurtenissen niet te herbeleven. Ik werk met een biotensor die jouw spierspanning meet. Daarmee stel ik vragen aan je onderbewuste volgens een bepaald protocol. Zo spoor ik de onverwerkte emoties op. Door deze te integreren wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam aangespoord om te helen en kunnen jouw klachten oplossen.

 

 

Complementaire therapie

Ik wijs er hier met klem op dat alle therapieën moeten worden gezien als een aanvulling op de reguliere gezondheidszorg en dat de natuurgeneeskunde nooit de pretentie heeft om de reguliere gezondheidszorg te vervangen. Raadpleeg dus ook altijd je huisarts.

 

 

An Shen Hoofd-, Nek- en Schoudermassage

An Shen massage is een combinatie van Chinese acupressuur en Westerse massagetechnieken. Acupressuur stimuleert de reflexen van de drukpunten dicht onder de huid en daarmee ook de organen waarmee ze in verbinding staan. Dit heeft een positieve invloed op het natuurlijk evenwicht van lichaam en geest.

• Het versnelt de bloedstroom in de aderen
• Het stimuleert de functie van de hormonale klieren
• Het verwijdert afvalstoffen uit het spierstelsel en andere organen
• Het bevordert de geestelijke ontspanning evenals het lichamelijk welzijn
• Het vermindert pijn
• Je voelt je fitter, vitaler en energieker na een behandeling

De Westerse gebruikte technieken zijn puur ontspanningsgrepen. Ze worden zacht en in heel rustig tempo uitgevoerd. Het vermindert mentale spanning, stress en depressies. Het geeft een gunstige invloed op de doorbloeding en elasticiteit van de huid. Het verbetert de bloedcirculatie en dus de zuurstoftoevoer, waardoor het lichaam makkelijker in balans komt en energieker wordt. Het is een heerlijke massage om te ontspannen en tot rust te komen.

 

 

Chinflex® Voetmassage

Chinflex® is een massage die is gebaseerd op de oude originele Chinese voetmassage principes. De Chinezen passen voetmassages al bijna 4000 jaar toe, met zeer goede resultaten. Ze gebruiken de massages om tot op hoge leeftijd vitaal te blijven, om hun gezondheid te behouden of om klachten te verminderen of te verhelpen.

Het grote succes van de Chinflex® massage ontstaat doordat in één massage twee systemen tot een geheel worden gecombineerd. De zones op de voet én de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd. De combinatie van deze twee systemen, plus het feit dat er hele prettige, ontspannende, intensieve massagetechnieken worden toegepast, maakt deze massage tot een enorme weldaad.

Tijdens een ontspannende Chinflex massage komen lichaam en geest volledig tot rust en wordt de energiedoorstroming in het lichaam gestimuleerd. Na afloop voel je je ongekend ontspannen, fit en vitaal.

 

 

Reiki Behandeling

Reiki wordt wel vertaald als universele energie. Letterlijk vertaald uit het Japans betekent het kracht van de zon. Reiki is een vorm van energieoverdracht. De helende energie werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. De energie volgt zijn eigen weg en iedereen krijgt precies wat hij of zij nodig heeft.

Op zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau word je bewust van de blokkades die onbewust zijn opgebouwd als zelfbescherming. De overbodige blokkades worden op een zachte manier losgemaakt en opgeruimd. Omdat veel lichamelijke, psychische en gedragsmatige klachten worden veroorzaakt door stress, kan een ontspannende Reiki behandeling helpen om stress te verminderen.

 


    

Deelname workshop?
Check de informatie bij
groeien’ en bij de ‘downloads’. Of bel me voor meer informatie .

© 2011 | Praktijk Lumen | Herenlaan 162, 5708 ZS Helmond | Telefoon: 06–45292495 | E-mail: info@praktijk-lumen.nl | Pinda Communicatie